19 Temmuz 2009 Pazar

the ceLL...




Bilinçaltının sınırlarına doğru...




Yeni ve radikal bir terapi üzerinde çalışmalar yapmakta olan psikolog Catherine Deane (Jennifer Lopez) transandantal bilim sayesinde rüyalar ve derin düşünceler de dahil olmak üzere bir başkasının bilinçaltına ulaşabilmektedir. Sadece komadaki bir çocuk üzerinde denenmiş olan bu yöntem, bu kez bir seri katil üzerinde denenecektir. Katil Carl Stargher (Vincent D'Onofrio)'ın son kurbanı henüz yaşamakta ve bubi tuzaklarıyla çevrili bir hücrede tutsak bulunmaktadır. Catherine, Stargher'in bilinçaltına inerek tutsağın nereye kapatıldığını öğrenecektir. Fakat Catherine'i tahminlerinin çok ötesinde bir bilinçaltı beklemektedir.




Bilinçaltının "Sessizliği"...




"Cell" reklam ve klip alanında pek çok ödülü bulunan ve çalışmalarından bir kısmı Museum of Modern Art'ın kalıcı koleksiyonuna alınan yönetmen Tarsem'in ilk sinema filmi. Tüm kuralları yıkan bir gerilim filmi olması amaçlanan "Cell ", seri katil Stargher'in bilinçaltının açığa çıkarıldığı tersine dönmüş bir "Harikalar Dünyası" adeta. Filmin adını aldığı, Stargher'in kurbanları için hazırladığı 32 tonluk cam su hücresinde çekimler sürerken, özel teçhizatlı dalgıçlar sualtında sürekli hazır olarak beklemişler. Tarsem Catherine'in fantezi dünyasındaki kardan yapılmış saraydan, Stargher'in idealize edilmiş dünyasındaki bilinmeyen krallığa kadar tüm gerçeküstü mekanların tasarımında özellikle Tarkovski'nin filmlerinden yararlanmış. Özel efektlerin kullanılışındaysa Matrix, Star Wars ya da Pleasantville'deki gibi hemen her karede özel efektle atmosfer yaratmaktansa daha az sayıda ve kalıcı etki oluşturması hedeflenen görsel efektler kullanılmış.




Uzman Lopez...




şarkıcı ve sinema oyuncusu Jennifer Lopez Cell'de avangard yöntemler kullanarak bilinçaltına inen terapist Catherine Deane'i canlandırıyor.




The Cell


Hücre


TürüGerilim


Süresi ve Yapım Yılı107 dakika - 2000


YönetmeniTarsem


SenaryoMark Protosevich


MüzikHoward Shore


Görüntü YönetmeniPaul Laufer


OyuncularJennifer LopezVince VaughnVincent D'OnofrioMarianne Baptiste


YapımJulio Caro Eric Mac Leod




'' soyut bir dünya , bir soyutluk bu kadar somut ve bu kadar güzel ancak bu derece harika anlatılabilirdi...''

Hiç yorum yok: